08 - mina föräldrar

Dag 03 – Mina föräldrar

Mina föräldrar är mina fosterföräldrar. Min mamma är död, och när hon dog fick jag flytta till en fosterfamilj som jag bott hos sen dess. Min pappa träffar jag ibland, men han är inte min pappa. När jag var liten tyckte jag om honom. Jag & min syster träffade honom varje söndag, oftast var i hans lägenhet och åt pizza/macaroner med köttbullar och tittade på film. När jag och min syster växte upp och jag var runt tolv och hon fjorton så fick vi reda på att vår pappa hade snott pengar av min syster. Ni förstår, både jag och min syster har bankkonton där vi får in pengar varje månad och eftersom min syster flyttade runt mer än mig hade vår pappa hennes papper om hur mycket pengar hon fick in varje månad. Därför visste hon inget. Han skulle tagit pengar från mig också, om det inte vore för att vi hade papperna där jag bodde. Sedan dess har jag glidit från min pappa. Och för ca ett år sen träffade han sin flickvän som också hade en liten son. Det är hans nya familj. Varje gång jag träffar min pappa berättar han om allt roligt dom gjort. Sånt han aldrig gjorde med oss, och vi bodde inte ens med han. Han ville aldrig lägga pengar på oss, och det vill han inte nu heller. För några månader sen var vi på ett lekland, där hans "son" fick vad han ville, och jag och min syster fick inte ens dela på en popcorn. Därför ser jag inte han som min pappa, utan mer som.. Jag vet inte.

07 - mitt värsta minne

Dag 02 – Mitt värsta minne.

Tänkte strunta i "min första kärlek" för att jag aldrig varit kär, istället tänkte jag välja "Mitt värsta minne". Egentligen har jag många hemska minnen, men detta minns jag exakt för att jag känner att jag visade mig svag för mig själv för första gången på väldigt länge.

"Tankarna snurrar runt, och jag kan inte tänka. Allt jag hör är 'TJOCK' och tårarna rinner. Inte bara just för ordet 'Tjock' utan allt annat. Varför föddes jag som jag? Varför blir allt som jag gör fel? Egentligen ser jag inte saxen, men den kallar på mig. Jag tar tag i saxen och för den mot min arm. Min fula arm. Saxen rispar min arm och bildar ett sår. Samtidigt som jag vet att jag förtjänar det så vet jag att det är fel. Föreställer mig ärren som kommer bildas, och blir ännu mer äcklad av mig själv. Varför slutade det såhär, när början var så bra?"

Jag har fortfarande kvar ärren, inte jättesynliga, men dom finns där. Ibland tittar jag på dom och undrar varför jag gjorde det. Sen ser jag mina andra ärr som jag har skapat på andra sätt, och ser min sorg.

06 - om mig.

Dag 01 – Om mig.

Jag är en 14-årig tjej som bor i en förort. Egentligen älskar jag min förort, men jag drömmer om något större. Mitt utseende är lika alldagligt som mitt namn, ett vanligt svenskt (tråkigt) namn. Jag är en brunett med gröna ögon. Jag gillar enkla saker i livet. Som bara att skratta. Jag börjar kunna bli mer självständig än jag var för bara ett halvår sen. Jag tror det kallas att växa upp. Jag är väldigt duktig i skolan, på det mesta, förutom musik. I idrott är jag okej. Jag kallas ofta korkad, vilket jag ofta försöker att inte tryckas ner av, men det går inte. Jag är duktig i skolan, men för det är jag inte smart enligt många. Jag måste också kunna allt annat som inte har med skolan att göra. Jag har enda sen jag var liten kallats tjock av mina syskon. Nu är jag van, och tar inte åt mig lika mycket, men det har lämnat ärr. Jag känner att jag har mycket press på mig, mina föräldrar tycker det är dåligt om jag kommer hem med ett G eller VG. Eftersom jag har hört det enda sen jag gick i lågstadiet, så vill jag knappt komma hem och berätta att jag bara fått ett G på ett prov (dock händer det inte ofta). Jag vill inte bara vara bäst i skolan. Jag vill vara bra på att sjunga, att dansa, på gymnastik osv. Inget av det är jag bra på. Men rita - det är jag bra på. Och på att fota. Jag är bra på att teckna med blyerts, och kan (ibland) se mig som kreativ, både när det gäller teckning eller foto. Som ni kanske märker har jag inte särskilt svårt för att nämna mina bra egenskaper, men samtidigt som jag skriver ner några få bra egenskaper tänker jag på alla mina dåliga egenskaper. Jag har väldigt svårt för att lita på folk, många gånger har mina "bästa vänner" berättat vidare saker som jag berättat till dom i förtroende. Efter det har jag börjat hålla saker för mig själv. Som person är jag nog ganska oseriös. Vet inte riktigt hur jag ska förklara det men jag har inte svårt för att skämma ut mig, eller så. Gör jag något gör jag det oftast till 100%. Min mamma är förresten död. Jag bor i fosterfamilj och har bott där sen jag var ca 2 år. Tycker nog denna texten räcker för att beskriva mig. Enligt mig behövs det minst 3000 ord för att beskriva en människa så att man kan tycka att man känner den lite. Men detta får räcka, nu vet ni iallafall vem jag är.

5.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick
Börjar med detta idag faktiskt!

RSS 2.0