306.

Jag behöver hjälp. Skar mig igår och det började blöda ganska mycket. Plåstrade om det och idag drog jag av plåsterna. De flesta såren blödde bara väldigt lite eller inte alls men ett blödde fortfarande lika mycket så jag plåstrade om det igen. När kan jag våga ta bort plåstert utan att det ska blöda en massa?

Kommentarer
Postat av: Felicia

Tyvärr så har jag absolut ingen aning om något sånt där, eftersom jag aldrig har skurit mig så djupt. Men jag skulle tro att du inte behöver vänta så jättelänge innan du kan ta bort plåstret igen. Byt ut det då och då. :)Jag hoppas det blir bra, kram!

2012-04-26 @ 00:03:10
URL: http://lakritsgrodan.blogg.se/
Postat av: Allie

Men vännen!<3Ett förslag är att ringa vårdguiden och fråga vad du ska göra - om du har sårtejp (små remsor tejp förpackade var för sig kan man säga, som är till för att just tejpa igen skärsår) kan du kanske använda det och tejpa ihop såret själv. Annars tycker jag du ska åka till en vårdcentral/akutmottagning och få det ihopsytt.Om du inte vill göra något av ovanstående, plåstra om såret med en kompress och byt den varje dag i några dagar, sedan borde det vara över.Ta hand om dig nu!

2012-04-26 @ 00:26:41
URL: http://qiwi.webblogg.se/
Postat av: argsintamy

ring vårdcentralen och få det ordentligt omlagt vännen! <3

2012-04-26 @ 09:46:33
URL: http://argsintamy.blogg.se/
Postat av: Sara

Gör rent med ljummet vatten och försök sedan dra ihop såren med steri-strip eller kirurgtejp och över det kan du lägga någon kompress eller någi.

kram

2012-04-26 @ 11:34:58
Postat av: Alice

Ingen aning, men ta hand om dig så att inget händer<3

2012-04-26 @ 12:53:39
URL: http://a-tale-of-truth.blogspot.com/
Postat av: Amanda Nordin

Sv: Jag är redan otroligt trött på dagvård, och jag har bara gått en dag. Fan vad de klagar när man äter, och äter man inte klagar de ännu mer. Så vad fan ska man göra liksom?

2012-04-26 @ 16:08:29
URL: http://aamandanordin.blogspot.se/
Postat av: anonym

Ha kvar det en tag till! Tråkigt att du skat dig:(

2012-04-26 @ 16:55:53
URL: http://awayfromthefat.webblogg.se/
Postat av: s.

JA, låt plåstrena sitta på så länge som möjligt om du kan, drar du av dem och får med skorpan så börjar läkningsprocessen om helt på nytt (även om det inte börjar blöda), låt bli att riv även om det kliar och när plåstrena ramlar av av sig sjäklv så kan du smörja med lite bepanthen (finns på apoteket) eller helosan-salva. ta hand om dig.

2012-04-26 @ 19:40:32
URL: http://sofiakollenhag.blogg.se/
Postat av: bella

tack finis! Tycker du borde tvätta dina sår och sedan lägga ett kompakt plåster över så att ingen smuts kan komma åt. Vänta sedan någon vecka med att ta bort det så att allting hinner läka. Jag har fått kompresser av läkare när jag har behövt sy och de brukar sitta kvar trots att man duschar osv. Kram <3

2012-04-26 @ 21:06:14
URL: http://bellabokstav.blogg.se/
Postat av: tictactoe

Tack för ditt stöd :-)Blir så ledsen att läsa att du skadar dig :-( Du är så fin och förtjänar inte att må så dåligt. Jag är inte kunnig, men kan ju vara så att du skar väldigt djupt och stort så att det egentligen behöver sys, eller så kan du ha skurit dig på ett ställe där huden rör sig mycket så att det inte hinner läka eftersom det dras ut och även här kanske det behövs lappas ihop på ngt sätt? Att trycka på såret (alltså att du har ngt förband mot det) och högläge är det bästa för att det ska sluta blöda. Hoppas det slutar snart.Jag förstår nu efter att själv ha gjort det varför man skär sig, men ngt som jag tycker avskräcker är att man i framtiden inte vill se sina ärr och bli påmind, samt att andra ska se att man mått dåligt. Hur tänker du när det kommer till ärr och sånt?

2012-04-26 @ 22:16:29
URL: http://tictactoe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0