358.

Jag har precis kommit hem från läkaren och det gick väl.. okej. Hon var i alla fall trevlig och det bestämdes att jag ska börja med fluoxetin imorgon och även ta atarax vid behov. Jag vet inte riktigt vad jag tycker men det spelar väl inte så stor roll egentligen. Det är bara att ta dem och tänka på annat. Dosen kommer ändå vara liten från början för att biverkningarna (mer ångest, yrsel ooch huvudvärk bland annat) inte ska märkas så mycket. Så om två veckor ska den höjas lite och sen vet jag inte. Någon som har erfarenhet av fluoxetin eller någon annan antidepressiv medicin? Vad tyckte ni? Och atarax är ju rätt så vanligt så det borde väl vara någon som har erfarenhet av den eller? Berätta gärna!
Tumblr_m5uji5elrg1qb4hv5o1_500_large

Kommentarer
Postat av: e

Jag tar atarax vid behov, tycker dock inte att det fungerar så bra..

2012-07-10 @ 11:19:28
URL: http://truthbetoold.blogg.se
Postat av: S.

Jag tog fluoxetin och atarax tidigare, slutade med att jag hamnade på akuten för självmordsförsök. Det är en biverkning man kan få nämligen, grova självmordstankar. Så jag hoppas du håller koll på vad som är "du själv" och vad som ev. kan vara en biverkning om du känner att du mår sämre i början.

2012-07-10 @ 13:12:21
Postat av: Dex

Ja tar också Atarax vid behov men den funkar inte på mig alls känner inte ens av den. Men ja har kompisar som tar de som tycker de fungerar jätte bra så ja tror de är mycke från person till person. =/

2012-07-10 @ 14:38:53
Postat av: Louise

Jag tar båda dessa mediciner!
Av egen erfarenhet så tycker jag att Fluoxetinet inte har hjälpt mig särskilt mycket men när jag har försökt sluta att ta det så har jag mått ännu sämre så antar att det har sin verkan ändå.
Atarax har hjälpt mig vid mina panikångest-attacker som jag får periodvis. De tar inte bort själva ångesten utan tvingar kroppen att lugna ner sig kan man säga, dvs tankarna finns ju kvar men du orkar inte stressa upp dig.

I början så mådde jag väldigt dåligt när jag började med fluoxetin då det är väldigt vanligt att det kan kännas värre i början men sedan ska det gå över. Man ska dock vara försiktig med det och jag skulle råda dig att prata med någon extra mycket nu i början när du tar den medicinen om du känner dig självmordsbenägen eller liknande.

Just nu håller jag på att trappa ner på Fluoxetinet för att till slut sluta helt med det då jag inte längre vill ta några mediciner. Har tagit medicinen i ett år och känner att det är dags att sluta, för man tar ju bara medicinen tillfälligt. Du kommer aldrig behöva ta det hela livet utan det är bara under en period som lite extra hjälp kan man säga!

Hoppas allt går bra, håller tummarna för dig! Och tveka inte att slänga iväg en kommentar om du undrar något eller bara vill prata.

Massa kramar

2012-07-10 @ 15:10:03
URL: http://anothermistaketoyou.blogg.se
Postat av: S

Jag tar både och. Tycker ataraxen fungerar vid mild ångest. Fluoxetinet är bra mot sociala fobin. Men ångestreducering har jag inte märkt av. Däremot en del aptitlöshet yaaay!! Vissa går ju ner på den osv.
Lycka till!

2012-07-10 @ 17:28:24
Postat av: TicTacToe

Jag började med Fluoxetin för 1 vecka sedan. De 4 första dagarna tog jag bara en halv tablett och sedan en hel tablett och jag har inte märkt av något direkt. De första dagarna blev jag iaf mycket gladare så det känns som att det hjälper så våga testa och om man börjar med låg dos som vi gör så tror jag att det är sällsynt att må superdåligt, emn dte är ju så olika men enligt min erfarenhet ska du inte vara orolig och det kan t.o.m. få dig gladare! :-D

Har också atarax att at vid behov, men jag tar dem inte mot ångest utan när jag inte kan somna för när jag tar dem så somnar jag på 2h så har aldrig vågat ta dem på dagen. Men de är bra att ha för de lugnar verkligen ner hela kroppen och man blir skönt avslappnad.

Hoppas att detta var till någon hjälp och att du ger medicinen ett försök. Kan ju faktiskt ge dig ngt! :)

2012-07-10 @ 17:58:30
URL: http://tictactoe.blogg.se
Postat av: Tove

jag har tagit atarax vid behov, blir endast JÄTTEtrött och däckar tillslut, sover i typ 12 timmar, tungt. men ångestdämpade är den tyvärr inte på mig. <3

2012-07-10 @ 18:30:58
URL: http://saccharum.blogg.se
Postat av: argsintamy

jag äter fluoxetin i nuläget. jag tycker alltid det är svårt att säga vad som funkar och inte när det gäller sådan medicin. men det förvärrar i alla fall inte.
atarax har jag ätit. funkade då.

känn efter hur du känner dig:)
<3

2012-07-11 @ 07:24:47
URL: http://argsintamy.blogg.se
Postat av: ana

jag har ätit båda, atarax tycker jag är skit.. men fluoxetin har som biverkning att man kan gå ner i vikt, jag gick ner lite då jag åt den.

2012-07-12 @ 11:30:58
URL: http://anaworld.blogg.se
Postat av: X

Har ätit både fluoxetin och atarax. Slutade med fluoxetin då det inte gjorde ett skit för mig (och jag gick ändå på 60 mg). Atarax tycker jag funkar skitbra när jag behöver somna, tar 50 mg och somnar efter en timme.

2012-07-12 @ 20:52:08
URL: http://dryhands.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag har tagit atarax, blev bara väldigt dåsig.

2012-07-15 @ 08:12:39
URL: http://aname.blogg.se
Postat av: Siri

Fluoxetin räddad mitt liv när jag fick depressionsdiagnosen. Det är inga mirakelpiller som gör att man mår bra direkt men dom får en att orka försöka kämpa, att bli frisk från ätstörningen mm och få må bra igen!

2012-07-17 @ 10:44:02
URL: http://sirilind.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0